Hem » Livskvalité » ”Goda och hälsosamma matvanor – alltid lika viktigt”
Sponsrad

Sedan matkasseföretaget Ruokaboksi grundades år 2017 har det gjort vardagen lättare för många finländare. Företagets verksamhet har ökat snabbt och idag levererar det matkassar till alla stora städer inklusive många kranskommuner. Färdiga recept samt färska råvaror som levereras till hemdörren gör matlagningen lite roligare och mångsidigare.

– Tanken med Ruokaboksi är att hjälpa finländarna att äta enkelt och bra. När någon annan tänker ut recepten, samlar ihop ingredienserna och levererar dem hem till dig, är det lätt att äta bra varje dag. Tack vare vårt fantastiska team av kockar är maten garanterat varierad och god, säger Maia Söderlund, företagets marknadsföringschef. Ruokaboksi betjänar alla, allt från enpersonshushåll till storfamiljer, unga som gamla och i hela landet.

– Matkassen kan väljas för 1–2 personer, 3–5 personer eller i jättestorlek för större hushåll (4–7 personer). Leveransområdet är redan ganska stort: för tillfället kan kassen beställas så att den levereras hem på måndag i huvudstadsregionen med kranskommuner samt i Tavastehus,
Åbo, Tammerfors, Vasa, Lahtis, Kouvola, S:t Michel, Joensuu, Kuopio, Uleåborg, Villmanstrand, Seinäjoki, Jyväskylä, Raumo, Kotka, Björneborg och i många av dessa städers närkommuner, säger Söderlund. Leveransområdet kommer att utvidgas ytterligare under höstens lopp.

Snabbt och enkelt

Enligt Söderlund är snabbhet och enkelhet bland de viktigaste förklaringarna till Ruokaboksis framgång. Under pandemin har matkassen använts flitigt för snabba vardagsluncher och för att lära sig nya recept.

– Att laga mat enligt våra recept är enkelt. Instruktionerna är så tydliga att alla från tonåringar till seniorer med säkerhet lyckas. Enligt responsen från våra kunder har många börjat äta mera grönsaker och hittat ny inspiration för matlagning när de inte själva behöver tänka på recept och ingredienser, säger Söderlund.

Tjänsten har också gjort matlagningen mer varierad för många, eftersom många har svårt att själva hitta på nya recept som fungerar i vardagen.

– Vår vardagsmat är hälsosam och varierad och innehåller alla viktiga näringsämnen i noggrant genomtänkta måltidshelheter. Goda och hälsosamma matvanor är lika viktiga för människor i alla åldrar, betonar Söderlund.

Mera grönt

Recepten har skapats av köksmästare Jussi Puranen och hans team. Förutom Ruokaboksi original står han även bakom recepten för Perheboksi för barnfamiljer och Vegeboksi för dem som önskar äta mer vegetariskt.

– Alla våra recept tillagas och testas i vårt testkök innan de får grönt ljus för leverans. I mån av möjlighet föredrar vi alltid närproducerade och inhemska råvaror. Färska råvaror levereras till kunderna förpackade i återvinningsbara förpackningar, fortsätter Söderlund. Många av kunderna har sagt att de provat grönsaker som fänkål eller zucchini för första gången.

– Det känns så trevligt att tjänsten ger folk nya mat- och smakupplevelser. Vi är också glada över att kunna inspirera våra kunder att prova nya råvaror. Vi har till exempel ersatt kyckling med tofu i ett pastarecept som är bekant för många av våra kunder. Matlådan kan beställas direkt på nätet, där man också kan bekanta sig med olika alternativ och beställa det som lockar mest. Alternativt kan Ruokaboksi-matlådan också beställas via vår kundtjänst. Ingredienserna till de färdigt planerade vardagsmiddagarna levereras till din dörr varje måndag.

– Många av våra kunder har sagt att det är så skönt att inte behöva gå hungrig till affären och fundera på vad man ska äta idag. Ruokaboksi erbjuder en enkel och kostnadseffektiv lösning för vardagsmiddagar och ger nya idéer för matlagning, sammanfattar Söderlund.

Skaffa din egen matkasse

Nästa artikel