Hem » Fritid » Krista Siegfrids: ”Yrväder med bred repertoar”
Karriärberättelser

Krista Siegfrids: ”Yrväder med bred repertoar”

Krista-Siegfrids
Krista-Siegfrids
Krista Siegfrids njuter av att få vara med om nya upplevelser och att se nya ställen. Foton: Fullsteam agency

”Gå din egen väg, lev fullt ut och lyssna inte på andra”, är Krista Siegfrids nyårslöfte för det inkommande året, vilket hon kommer att inleda med ett uppträdande i Dubai.

Yrvädret Krista Siegfrids har under åren sjungit in sig i våra hjärtan och blivit du med det finska folket.

Förutom att hon gjort karriär som soloartist har hon också arbetat som programvärd för UMK – Tävlingen för ny musik – samt som presentatör för Finlands sändning från Eurovision Song Contest. 

Att hon medverkat där är ingen slump.

– Jag älskar tävlingarna och stämningen kring dem, konstaterar hon.

Siegfrids uppträdde år 2013 med låten ”Marry me” i ESC, vilket ledde till att hon i dag har en trogen fanskara i Storbritannien.

Värd för eurovisionsfester

Inkommande år kommer Siegfrids i samband med ESC att stå värd för flera eurovisionsfester runt om i Europa. 

I november lanserade företaget Pre-o-Porter en kollektion designad av Siegfrids. För henne var det ett spännande nytt sätt att ge uttryck för sin kreativitet.

– Jag är en nyfiken människa som älskar att pröva på nya saker. De kläder jag designat för kollektionen är sådana jag själv gärna vill använda och redan tidigare skapat i mitt inre, säger hon.

Företaget Pre-o-Porter verkar enligt ett koncept som går ut på att kläderna endast finns till salu under en begränsad tid och bara tillverkas på beställning.

– På det här sättet får man skräddarsydda kläder, samtidigt som processen är ekologisk, utan något onödigt slöseri.

Det gångna året har inte bara inneburit framgångar utan också bakslag i form av skilsmässan från Janne Grönroos.

Ett år av förändring 

– För mig har året på många sätt också varit ett år av förändring, med svåra saker att gå igenom. Stora förändringar är alltid jobbiga och obekväma, säger Siegfrids.

I september släpptes singeln ”Let it burn”, som behandlar hennes känslor kring skilsmässan. Siegfrids beskriver skapandet av singeln som ett slags terapi.

Hon skriver också musik för andra. Ett exempel är låten ”Bingle Bangle”, som framförs av det koreanska bandet AOA och som varit listetta i Sydkorea. Låten tog sig även in på World Album Billboard-listans top 10. Siegfrids har skrivit låten tillsammans med Erik Nyholm och Kristofer Karlsson.

Inleder året med uppträdande i Dubai

Det nya året inleds med ett uppträdande i Dubai.

– Där har jag redan i sju års tid uppträtt vid årsskiftet. Det handlar om ett jättestort nyårsparty för omkring 2000 gäster, berättar Siegfrids.

Att resa är något som passar henne som hand i handske och det får gärna ske i arbetets tecken. Siegfrids konstaterar själv att det inte passar henne att stå still. I stället njuter hon av att få vara med om nya upplevelser och se nya ställen.

Våren betyder medverkan som domare i talangjakten ”Talent Suomi”. De första inspelningarna är redan avklarade. Arbetet fortsätter med direktsändningar under våren.

Krista Siegfrids nyårslöfte för det inkommande året är att gå sin egen väg, att leva fullt ut och att inte lyssna på andra. Det är ett levnadsmotto som vi alla kunde ta efter.

Nästa artikel