seniorsurf
Gyllene År
Stöd för seniorer i digidjungeln
Digitaliseringen, som är under ständig förändring, har lett till att många seniorer har hamnat på efterkälken i användningen av digitala tjänster. Via SeniorSurf-verksamheten kan man få hjälp och stöd i användningen.
Gyllene År
Ett testamente som upprättats av en expert säkerställer att den sista viljan förverkligas
– Jag rekommenderar att du anlitar en expert på arvsrätt för att upprätta ditt testamente. En expert vet hur man ställer de rätta frågorna för att fastställa bakgrunden och därmed ta hänsyn till de faktorer som påverkar arvskiftet. Då finns det inte heller någon risk för att fel term används, vilket helt skulle kunna ändra arvlåtarens avsikt, eller att testamentet inte skulle vara giltigt, till exempel på grund av ett formellt fel. Ett professionellt upprättat testamente förhindrar överraskningar vid arvskiftet och ser till att arvlåtarens sista vilja uppfylls med största säkerhet, säger advokat Nora Castrén från Advokatbyrån Castrén & Castrén Oy. 
Sponsrad
Hör du bra? – De nya hörapparaterna hjälper dig att höra bättre i buller och artificiell intelligens styr användningen vid behov
En person som har lindrigt nedsatt hörsel kanske inte kan urskilja till exempel susande löv, en klockas tickande eller fågelsång. Mjuka konsonanter är det första som blir svårt att uppfatta i tal. Alla människors hörsel börjar försämras redan i 50-årsåldern. Ofta väntar man för länge med att genomgå en hörselundersökning.
Inspiration
Med Auri går städningen som en dans
Efter uppmuntran av sina vänner laddade Auri Kananen upp korta filmer om städning på webben. I dag har hon miljontals följare på olika sociala medier.