Hem » Livskvalité » Hälsosemester med behandlingar för många besvär
Sponsrad

I en hälsosemester ingår alltid ett läkarbesök, vilket är det första steget i planeringen av behandlingen.

Tervis spahotell som ligger i Pärnu, Estland, lockar även många besökare från Finland på hälsosemester. Längden på en hälsosemester på en kurort är i genomsnitt sju dagar, men för vissa kunder rekommenderas två veckors behandlingstid.

– En hälsosemester handlar inte om att koppla av, utan om att behandla besvär, och för det behövs mer tid än bara en dag eller två på spa, säger Karmen Eisenschmidt, försäljnings- och marknadsföringschef på Tervis spahotell.

Läkarbesök och behandlingsplan

Den största skillnaden mellan en Tervis-hälsosemester och en vanlig avkopplande semester är läkarbesöket. I början av en hälsosemester kartlägger läkaren kundens behov och önskemål och gör upp en skräddarsydd behandlingsplan. Läkaren och kunden kommer tillsammans överens om innehållet i behandlingsprogrammet.

– Vi erbjuder hjälp för kroniska sjukdomar i stöd- och rörelseorganen, hjärt- och kärlsjukdomar, kroniska hudsjukdomar, infektioner i övre och nedre luftvägarna samt allergier, säger Eisenschmidt.

Läkarens uppgift är att föreslå lämpliga behandlingar för specifika besvär. Behandlingsplanen är alltid personlig och baseras på kundens hälsotillstånd eftersom alla behandlingar inte är lämpliga för alla. Inom en vecka träffar kunden samma läkare som utarbetade behandlingsplanen igen. Vid detta besök kontrollerar läkaren hur behandlingarna har fungerat och gör vid behov ändringar i behandlingsprogrammet för resten av hälsosemestern.

I Tervis finns även möjlighet att träffa en specialistläkare för den som vill, till exempel en gynekolog eller en hudläkare. Laboratorieundersökningar görs i samarbete med Pärnu sjukhus och Synlab.

Gyttjebad i Pärnu

Tervis spahotell i Pärnu besöks årligen av cirka 26 000 finländare. Förutom för hälsosemestrar kommer folk även till spahotellen för att koppla av och njuta av spabehandlingar.

Tervis är den enda spaanläggningen i Pärnu som erbjuder gyttjebehandlingar. I behandlingarna används lokal terapeutisk gyttja av hög kvalitet.

– Vi är stolta över våra gyttjebehandlingar. Vi har stor erfarenhet av dessa behandlingar, säger Karmen Eisenschmidt.

Boka din hälsosemester till budgetpris!

Kontakta oss +372 447 9200 / +358 923 160 870, Tervis spahotell, Seedri 6, Pärnu, 80010 Estland 

Nästa artikel