Skip to main content
Hem » Livskvalité » Äldre har rätt till social samvaro 
Sponsrad

Hur håller man kontakten med en äldre person om det är svårt för personen att använda telefonen? Hur kan man dela vardagsliv och festligheter med den äldre när man bor långt borta och har en hektisk vardag?

Digihappy är en ny surfplattstjänst för seniorer som alltid möjliggör kontakt med sina närstående. Ett videosamtal kan öppnas upp på surfplattan utan att den äldre behöver vidröra den. Senioren kan ringa ett samtal till en nära anhörig genom att trycka på bilden av den anhöriga.

Allt ingår färdigt i tjänsten: en optimerad surfplatta av hög kvalitet för seniorer, stativ, mobildata, kontinuerligt IT stöd, videosamtal och populära appar. Månadspriset för Digihappy är lägre än vad manga betalar för enbart ett 5G abonnemang.

 Tjänsten införskaffas oftast av närstående som bryr sig

Digihappy skaffas ofta av en nära anhörig som säger att familjen länge har letat efter en lösning för den äldre. Beslutet underlättas av att man endast binder sig till Digihappy tre månader i taget.

– Barnbarnen och jag ringer mormor flera gånger i veckan. Mormor blir alltid glad över videosamtalen och hon har inte behövt kunna göra någonting, säger dottern som bor i Sverige.

– Digihappy har varit till stor glädje för oss. Jag har rekommenderat Digihappy till mina vänner, säger en äldre dam som ringde videosamtal till sin man med Digihappy tre gånger om dagen när han fick vård i livets slutskede.

– Min pappa blev lugnare när han fick lyssna på ljudböcker med Digihappy, säger en son, vars pappa brukade läsa mycket böcker innan han blev sjuk.

Video- och ljudmeddelanden för gemenskapsboende

Digihappy erbjuder enkla och kostnadseffektiva lösningar för äldreboenden och hemsjukvården. Med surfplattstjänsten för seniorer kan man ringa videosamtal, utföra roliga aktiviteter och skicka videomeddelanden. Äldreboenden har ofta ingen kanal för att informera de boende om dagens program eller för kommunikation i nödsituationer, ungefär som en centralradio. Digihappy sparar vårdgivarens tid och skapar trygghet genom sina surfplattor och säkerhetsarmband.

Digihappy har utvecklats för att göra det möjligt för alla seniorer, oavsett funktionsförmåga, att hålla kontakten med sina nära och kära och använda digitala tjänster. Digihappy var en av finalisterna i tävlingen ”Vuoden digitaalisin teko” (Årets mest digitala gärning) 2022.

Mer om Digihappy

Next article