Hem » Livskvalité » Med Auri går städningen som en dans
Inspiration

Med Auri går städningen som en dans

– Min tanke var från början att visa att städning kan vara något roligt och lättsamt, säger Auri Kananen. Foto: Getty Images

Efter uppmuntran av sina vänner laddade Auri Kananen upp korta filmer om städning på webben. I dag har hon miljontals följare på olika sociala medier.

Auri Kananen har på en relativt kort tid fått en följarskara på fem miljoner, som ser hennes inslag på plattformer som Tiktok, Instagram och Youtube. Detta har hon uppnått inom en bransch som annars inte väcker så mycket uppmärksamhet, nämligen städbranschen. Det faktum att Kananen utför städningen gratis åt dem som behöver hjälp bidrar till att öka hennes popularitet.

Kananen städar endast i hem i vilka det finns ett verkligt behov av städning. Ofta hos personer som också på något annat sätt behöver hjälp. Det går att följa hennes arbete under användarnamnet aurikatariina på de olika sociala medierna.

Roligt och lättsamt

– Min tanke var från början att visa att städning kan vara något roligt och lättsamt, säger hon.

Auri Kananen vill dela med sig några tips inför julstädningen för en stressfri jul. Grundtesen är att inte jäkta för mycket över städningen. Om allt städas på en gång eller man gör litet i taget är helt och hållet upp till personen som utför jobbet.

– Ett enkelt tips för att putsa ugnen är att smeta på ugnsputsmedel på ytorna och efter det bre över en plastfilm som får vara på plats över natten. Nästa morgon är det lätt att med en stålboll putsa bort smutsen, säger hon.

Ett annat tips är att hela familjen tar itu med städningen, för att sedan som belöning få göra något skoj tillsammans.

– Ett fel många gör är att de har dammsugarens effekt på för fullt. Det innebär att dammsugarens munstycke nästan limmar sig fast i golvet, vilket gör det betydligt svårare att hantera dammsugaren.

Välgörenhet nära hjärtat

Välgörenhet är något som står Kananen nära, och hon brukar passa på att dela ut presentkort till både släktingar och vänner till jul.

– Det kan handla om en skogspromenad eller en storstädning, säger hon, och hoppas att andra också ska inspireras att göra något liknande.

Ibland behövs inte ens detta för att lysa upp någons dag. För dem som av någon orsak befinner sig i en svår situation kan det vara tillräckligt att en vän eller släkting ringer och hör hur personen ifråga mår.

– Till jul brukar jag passa på att donera till insamlingar som köper julklappar åt barn i mindre bemedlade familjer, säger hon.

Det är något vi alla kan ta efter.

Nästa artikel