Hem » Fritid » Drömmer du om en båt som är stabil som en klippa?
Sponsrad

Fiskeguider har vanligtvis cirka sex kunder ombord på båten. Hobby- och yrkesfiskare kan ha stundvis mer än 300 kilo fisk i ena hörnet av båten samtidigt som det ska knäppas bilder på fångsten. Finns det överhuvudtaget båtar som kan möta både hobby- och yrkesfiskarnas behov?

– Svaret är ja när en yrkesfiskares båt förvandlas till en sportfiskares drömbåt, säger entreprenören Ari Toropainen och ler.

KUHA-båten är stabil och hålls i balans under alla förhållanden.

– Man behöver inte manövrera och kämpa emot vågornas kraft. Båten håller kurs även i hög fart och är stabil även vid dåligt väder. Skrovet skär vågorna bra och glider lätt ovanför ytan, beskriver Toropainen.

Alla detaljer i KUHA-båten är väl genomtänkta tillsammans med professionella fiskare

KUHA-båtar har tillverkats för yrkesfiskares behov redan i 40 år. På senare år har även fiskeguider, tävlingsfiskare, forskningsinstitut och mindre grupper av fritidsfiskare fått upp ögonen för KUHA-båtar.

– Vi designar och tillverkar våra båtar helt efter kundernas önskemål. KUHA-båten har en helt slät golvyta, så inredningen kan placeras fritt. Båten rymmer styrpulpet, sittplatser, räcken och lösa och fasta lådor. Och teknisk utrustning kan installeras säkert, listar Toropainen.

Varje fiskare har sina egna preferenser och många vill titta närmare på KUHA-båtarna för att se vilken typ av båt de vill ha. Båtarna kan testas på plats i Kitee och på sommarens båtevenemang och -mässor.

– Här får man fundera i lugn och ro, och sitta i båten för att få en känsla för proportionerna. Och den som vill kan köpa en slät och öppen durk och inreda båten helt själv, säger Toropainen.

Letar du efter en ny båt? Ring Ari på 0500 340 105

KUHA-båt för alla fiskares behov

Stabil båt som inge gungar.
Skrovet skär vågorna bra och glider lätt ovanför ytan. Slår inte i vågorna.
Båten håller kurs även i hög fart och är stabil även vid dåligt väder.
Linor och nät trasslar inte in sig i den formade kanten.

Läs mer om KUHA-båtens egenskaper

Nästa artikel