Hem » Fritid » Essi Nádor: Så ser inredningen ut våren 2020
Hem

Essi Nádor: Så ser inredningen ut våren 2020

Foto: Unsplash

Essi Nádor

inredningsarkitekt

Efter många år av helvit inredning är färger och nya material tillbaka, även om vi i Norden gärna stannar kvar i det enkla och det ljusa. Folk söker efter långvariga, hållbara och gärna även ekologiska möbler och produkter istället för billiga säsongsvaror och -färger. ”White on white” ersätts nu med lite mer jordnära, murriga men fortfarande neutrala färger.

Tonerna är jordnära och material som linne, bomull och även ull är efterfrågade.

– Jag tycker att det är en bra trend, det är vettigt att investera i kvalitet istället för att köpa nytt hela tiden. Det är smart att tänka på att möblerna ska tåla användning under en längre tid. Visst är ju till exempel design dyrt men man ska komma ihåg att när man väl säljer sina prylar så kan man få åtminstone lika mycket eller till och med mer för dem än vad man själv har betalat, säger inredningsarkitekt Essi Nádor.

Det som vädjar till konsumenten just nu är det naturliga och ekologiskt äkta materialet, som dessutom håller sig och patineras på ett fint sätt. Brutna färger och nyanser är populära just nu och därför väljer fler att sätta lite mer färg på väggar, golv och tak. Tonerna är jordnära och material som linne, bomull och även ull är efterfrågade

”White on white” ersätts nu med jordnära, murriga men fortfarande neutrala färger. Foto: Unsplash

Tre inrednings tips av Essi Nádor för våren 2020:

  1. Uppdatera inredningen med färggranna detaljer, t.ex. med dynor eller genom att måla modigt stora ytor.
  2. Hämta våren hem: inred med stora växter och färggranna blommor.
  3. Nu är det tid för vårstädning: tvätta fönstren och låt solen komma in. Ta bort småpryl från ytorna för att få en fridfull stämning hem.
Nästa artikel