Skip to main content
Hem » Mat och dryck » Christoffer Strandberg trivs i dubbelrollen som underhållare i välgörenhetens tjänst
Inspiration

Christoffer Strandberg trivs i dubbelrollen som underhållare i välgörenhetens tjänst

Christoffer-Strandberg
Christoffer-Strandberg
Julen är en kär favorit för Christoffer Strandberg och symboliserar sedan länge en skön andningspaus i en annars hektisk vardag. Foto: Anni Suikkanen

Livet kan ställa till det. Det är coronapandemin ett exempel på. För skådespelaren Christoffer Strandberg känns det bra att genom sitt yrke kunna stödja organisationer som kanaliserar hjälp till framförallt barn i utsatt läge.

Under hösten har man kunnat se Christoffer som paneldeltagare i sångtävlingen Masked Singer och i underhållningsprogrammet Putous Allstars, som samtidigt var en välgörenhetssäsong. Insamlingen, som gjordes till förmån för Rädda Barnen r.f., lyckades över förväntan och samlade totalt in över 200 000 euro till finländska barn och barnfamiljer, som på grund av coronapandemin befinner sig i utsatt läge. 

– Att kunna utöva sitt yrke och samtidigt göra det för ett gott ändamål känns bra. Folk var otroligt givmilda. Det fanns en stor beredskap att hjälpa oss göra gott, säger Christoffer.

Hjälp som når fram

Tillsammans med Marja Hintikka ledde han även Unicefsändningen som lyckades värva 2 500 nya månadsgivare till hjälp för utsatta barn världen över. Genom uppdragen har Christoffer fått inblick i hur de olika välgörenhetsorganisationerna jobbar och hur bidragen konkret kommer till nytta.

– Det finns så mycket nidbilder och konspirationsteorier kring välgörenhet. Unicef och Rädda Barnen är ändå två organisationer jag kan gå i godo för. När det gäller välgörenhet vet Christoffer att många känner dåligt samvete över att inte kunna bidra med några stora summor. Tänk om, råder han. 

– Redan 2 euro i insamlingsbössan eller ett månadsbidrag på 5 euro kan göra stor skillnad.

Tillbaka till rötterna

Att Christoffers egen arbetskalender hållits välfylld hör till saker han själv är tacksam för. Många kollegor har det kämpigt just nu. Till kommande uppdrag hör rollen som William Shakespeare i musikalen ”Something Rotten!” som sätts upp av Törnävä sommarteater i Seinäjoki.

– Jag gjorde min scendebut på Sjundeå sommarteater när jag var 9 år gammal. Sommarteater har varit min inkörsport till branschen och lite av min första kärlek, så det känns bra att gå tillbaka till rötterna.

Också julen är en kär favorit och symboliserar sedan länge en skön andningspaus i en annars hektisk vardag.

Har du några jultraditioner du håller fast vid?

– Jag har faktiskt aldrig spenderat en enda jul utan familjen. Min mamma och hennes systrar brukar ordna julmiddag enligt ett roterande system. Det är en tradition som jag tror vi kommer att hålla fast vid så länge nån av oss är i livet.

Utöver det har Christoffer också en jultradition av det mer bitterljuva slaget: 

– Jag brukar föräta mig på fisken på förrättsbordet och har sedan just ingen plats för allt det andra. Jag lär mig aldrig!

Next article