Hem » Mat och dryck » Den bästa grillsommaren
Sponsrad

För en finländare är sommaren inte sommar utan läckra grillrätter. När man dessutom har rätt kryddor till grillmaten är sommarkänslan och smaknjutningen garanterad.

Sol, grillning och god mat tillsammans med vänner är sommarens absoluta höjdpunkter för många. Marko Suksi, Poppamies Oy:s grundare och produktutvecklare, konstaterar att grillning inte längre bara handlar om att laga mat utan också att ha kvalitetstid med våra nära och kära.

Under de senaste åren har grillningen utvecklats från simpel korvgrillning till att vara en integrerad del av matlagning utomhus. Vi tillreder mat i våra grillar betydligt mångsidigare än tidigare.

Också variationen av råvaror och smakvärldar blir större för varje år. Suksi uppmanar oss att ha kul vid grillen och prova olika kryddor inför grillsommaren.

– Vi på Poppamies har ett brett utbud av produkter som passar denna grillsäsong, såsom kryddblandningar, BBQ-såser, majonnäs, ketchup, senap och chilisåser. Smakerna är många!

RUB-kryddor är pop

Om du inte ännu testat att smaksätta grillmat med RUB-metoden så är det definitivt dags i sommar. RUB-kryddblandningar är mindre salta än enkla grillkryddor och lämpar sig för torrmarinering av kött samt för allmän smaksättning i hemmaköket eller på grillen.

– Alla klassiska BBQ- och grillrätter såsom pulled pork, revbensspjäll, kycklinglår, kycklingvingar, grönsaker, fisk och biffar kan tillagas med RUB-kryddor, uppräknar Marko Suksi.

Kryddblandningen passar också till rätter som är något mer exotiska, såsom cajunlax, kycklinggyros eller sjaslik. RUB-kryddor kan även användas som marinader eller kryddpastor genom att man tillsätter en skvätt vatten och olja i blandningen.

– Dessa kryddor passar till all mat. Möjligen vill man förbereda sig inför grillning och sommar med lite olika RUB-kryddor och använda dem sedan lite till allt möjligt.

Med Poppamies Sriracha Rub- eller Garlic Rub-kryddblandning kan du till exempel marinera räkstjärtar eller göra en yoghurtmarinad eller -sås genom att blanda kryddorna med yoghurt. En vansinnigt härlig smakupplevelse!


Poppamies BBQ-såser tillför det lilla extra till maten

BBQ-såser är en annan del av kryddningen och tänkta att hällas över maten på grillen i slutet av grillningen. Suksi säger att BBQ-såser per definition alltid är något söta – därför används de i slutet av grillningen så att sockret inte ska brännas.

– BBQ-såser passar till kött, kyckling, fisk och grönsaker. De används också mycket som bordssåser eller dippsås så att man själv kan dosera den mängd som passar den egna smaken.

Poppamies har åtta olika BBQ-såser med många oemotståndliga smaker. Eller vad sägs om Classic BBQ och Smoky Hickory BBQ-sås med inslag av amerikanskt kök, eller specialsmaker som Smoky Apple BBQ, Spicy BBQ eller den prisbelönta Cherry & Cola BBQ?

Tänkte väl det.

Konceptet för enkel kryddning

Enkel kryddning à la Poppamies består av två olika sätt: att krydda med RUB-krydda och att krydda med barbecuesås. Råvaran som ska grillas kryddas först med en RUB-kryddblandning och i slutet av grillningen häller man BBQ-sås över maten. Poppamies har krydd- och såsalternativ för alla olika smaker och stilar – genom att kombinera dem kan man skapa smakvärldar där bara fantasin sätter gränser!

Garanterat lyckad Smash Burger

Se Smash Burger -receptet i youtube videon!

Nästa artikel