Hem » Mat och dryck » Ingredienser för en god och enkel vardag
Sponsrad

Vad blir det till middag i dag? Ruokaboksis hemlevererade matlådor, fyllda med färska ingredienser, gör det enkelt för både större och mindre hushåll att äta gott och bra.

Innehållet i Ruokaboksis matlådor samt de medföljande recepten planeras och provlagas i företagets kök av företagets professionella köksteam.

Idén är att erbjuda förutsättningar för vardagsmåltider som är goda, omväxlande och sunda, samt lätta och snabba att tillreda. Hållbarhet är en annan nyckelingrediens och tar sig uttryck bland annat i att recepten följer de råvaror som är i säsong.

– Vi köper våra råvaror direkt från inhemska producenter i så stor utsträckning som det bara är möjligt, eftersom vi vill att lådans innehåll ska hålla hög kvalitet. Då leveranskedjan från åkern till bordet är kort är kvaliteten lättare att garantera. Genom att sälja sina produkter direkt till oss, utan mellanhänder, får producenten dessutom ett bättre pris, säger Ruokaboksis marknadsföringschef Maia Söderlund.

Beställningarna till producenterna görs veckovis, utgående från kundernas beställningsmängder.

– Den vägen minimerar vi matsvinnet och beställer ingenting som blir liggande i lager. Även distributionen till kunderna planeras veckovis för att transporterna alltid ska kunna utföras så effektivt som möjligt.

Bred kundkrets

Ruokaboksis verksamhet har sedan starten 2017 vuxit explosionsartat. Företagets tjänster är inte längre enbart ett storstadsfenomen utan finns tillgängliga i stora delar av Finland, från Raseborg till Rovaniemi.

– Vi brukar få mycket positiv feedback av våra kunder. Många tycker att tjänsten är inspirerande och berättar att de lärt sig använda nya kryddor och råvaror. Repertoaren i köket blir mångsidigare och man lär sig mycket om matlagning, säger Söderlund.

Att äta bra och näringsriktigt är viktigt för alla åldrar och i alla livssituationer.

Att äta bra och näringsriktigt är viktigt för alla åldrar och i alla livssituationer, oberoende av hur stort eller litet det egna hushållet är.

– Många barnfamiljer använder sig av tjänsten, men också seniorer är en viktig kundgrupp för oss. Vi räknar att omkring hälften av våra kunder är små hushåll på en till två personer.

Mer än bara mat

Som Ruokaboksis kund sparar du tid, energi, butiksresor och resurser men hur står sig konceptet om man räknar i reda pengar?

– Du kommer självklart billigare undan om du går till butiken och köper samma ingredienser där. Men Ruokaboksi handlar om mycket mer än bara mat. Att låta professionella göra planeringen, tänka ut recepten och välja de bästa råvarorna är ett sätt att förenkla vardagen och få hjälp med att göra bra och ansvarsfulla val, säger Söderlund.

Samtidigt kan en välplanerad matsedel bidra till att sänka matkostnaderna genom att minska svinnet. Det finns också studier som tyder på att du är mindre benägen att avvika från inköpslistan och göra oplanerade inköp när du handlar din mat på nätet.

Inget köptvång

Som kund kan du välja mellan tre olika alternativ: baslådan ”Ruokaboksi”, familjeanpassade ”Perheboksi” samt ”Vegeboksi” för den som vill äta vegetariskt.

Beställningarna görs via nätet och de beställda matlådorna levereras till hemdörren en gång i veckan, på måndagar. En mer exakt leveranstid meddelas alltid innan, per SMS.

Som kund eller medlem hos Ruokaboksi är du inte bunden till någonting.

– Du kan välja att pausa din beställning och betalar enbart för de matlådor som du själv vill ha. Det är inte som en streamingtjänst eller bokklubb – att vara medlem hos oss kostar ingenting.

Nästa artikel